Formule 1

"Max Verstappen kon zich niet prepareren op de manier zoals hij wilde"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2017 08:09 • Print artikel

MANAMA - Het zat Max Verstappen niet mee in Bahrein. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein werd hij in zijn snelle ronde, zoals hij het zelf zei, 'genaaid' door Felipe Massa. Daniel Ricciardo deed het uitstekend en pakte P4.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Bahrein


“Gedurende de kwalificatie, waarin steeds sneller gereden werd, wist Daniel het maximale uit de auto te halen", aldus teambaas Christian Horner. "Hij kon doordringen tot de tweede startrij door één van de Ferrari’s voor te blijven en dat was het maximale waarop we konden hopen. Max verbeterde zich tijdens elke sessie, maar kon zich in zijn laatste run niet prepareren op de manier zoals hij wilde, doordat hij in verkeer terecht kwam in zijn outlap."

"Desalniettemin staat hij op de derde startrij en kan hij vanaf die plek nog steeds een sterke race rijden vanaf die plek. De afstand naar de leiders is gedurende de eerste evenementen van het seizoen alleen maar kleiner geworden en om dan op de tweede startrij te staan is een positieve stap vooruit voor het team.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS