Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 Grand Prix Bahrain: Hoe heet wordt het vandaag?

Uitgegeven door Ed Aldus • 15 april 2017 07:36

Na de Formule 1 Grand Prix van China, waar Max Verstappen voor een regelrechte stunt zorgde, wordt de derde Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2017 zondag gehouden in Bahrain. De Grand Prix vindt plaats op het 5,4 kilometer lange Bahrain International circuit, slechts een paar kilometer van Sakhir Airport. Het eiland Bahrain heeft een droog en heet klimaat. Bahrein heeft in het hoogseizoen een zeewatertemperatuur van maar liefst 35°C, en daarmee is het de hoogste temperatuur van de wereld. April is een overgangsmaand naar de hete en droge zomer. De gemiddelde maximumtemperatuur in april bedraagt 29,2°C en ’s nachts blijft het ook warm met een temperatuur van gemiddeld 22,8°C. De hoogste temperatuur ooit in april gemeten bedraagt 41,0°C. Er valt gedurende de maand slechts 1,4 mm aan regen. De zon speelt daarbij natuurlijk een hoofdrol en schijnt gedurende 255 uur.

Formule 1 Bahrein


Zaterdag - tijdens de laatste vrije training en de kwalificatie ronde’s - is het stralend zonnig, droog en tropisch warm. Het kwik in de thermometer loopt op van 25°C in de ochtend naar 36°C in de middag. Er staat een matige wind uit het oosten.

Zondag kan Max Verstappen dan weer aan de bak tijdens de derde Grand Prix van 2017. De zon schijnt fel en de temperatuur komt met 33 graden wat minder hoog uit. Dat komt door de wind die meer uit het noorden zal waaien. Deze is wel nadrukkelijk aanwezig en waait matig tot vrij krachtig, windkracht 4 of 5. Er kunnen windvlaggen optreden tot rond 50 km/u. De vochtigheid daalt naar zo’n 40%. Bron: Weerman Ed Aldus.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS