Formule 1

Eerste reactie Max Verstappen: "Enorm klote"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2017 17:03

MANAMA - De zesde tijd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein, het was niet waar Max Verstappen op had gehoopt. Zeker niet omdat de Red Bull-coureur achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo eindigde, die vierde werd. Na afloop stond hij dan ook mokkend Jack Plooij van Ziggo Sport te woord.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Bahrein


"Het was de laatste run. Iedereen prepareert zich voor de laatste bochten. Ik ben genaaid door Massa. Massa kwam er vol voorbij rijden, dus ik heb lang in zijn een moeten rijden", zei Verstappen. "Daardoor werden de banden koud. Dat was enorm klote."

De achterstand op Mercedes was in ieder geval opnieuw evident. "Acht tienden, negen tienden is nog steeds te veel maar het is beter dan de vorige twee wedstrijden. We weten dat Mercedes en Ferrari in de kwalificatie de motor opendraaien en dan komt er altijd wat [kracht] bij."

"Het is gewoon enorm balen dat alles zo goed loopt tot de laatste run wanneer de baan alleen maar sneller wordt. Morgen is de wedstrijd in en dan zien we het wel. Het vertrouwen is niet verkeerd. Ik denk dat we niet snel genoeg zijn om echt wat te doen met Mercedes, maar het gat met Ferrari is wel oké."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS