Formule 1

Lewis Hamiltons post-Monza-provocaties legendarisch; zout in de wonden van Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 september 2017 14:14

Lewis Hamilton won de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Monza, maar hij won niet alleen, hij domineerde. Zo eiste hij zijn 59ste Formule 1-overwinning op. De 32-jarige coureur pakte dit seizoen ook voor het eerst de leiding in het kampioenschap. En wie passeerde hij daarvoor? Ferrari's Sebastian Vettel. En Monza is Ferrari's thuisrace.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix Italië

Nummer drie Vettel had een verbazingwekkende achterstand van 36.317 seconden op Hamilton, met zijn teamgenoot Kimi Räikkönen op een volle minuut en de vijfde plaats. De racefans die het circuit na afloop van de race bezetten waren niet gelukkig met het feit dat Ferrari's grootste rivaal Mercedes zo dominant was geweest en ze waren nog minder blij met het feit dat Hamilton voor het eerst in 2017 de leiding van het kampioenschap te pakken had.

Hamilton kreeg een vijandige ontvangst toen hij uit zijn auto stapte en voor de zesde keer dit seizoen werd gehuldigd als winnaar. Temidden van de vijandige menigte wreef Hamilton zout in de wonde door te stellen dat 'Mercedes-kracht zeker beter is dan Ferrari-kracht'. Voor de Ferrari-fans was het ergste van alles wat hij zei, dat het nog waar was ook. Au.