Formule 1

Grand Prix-overwinning in Silverstone wakkerde het vuur in Lewis Hamilton aan: ‘Mijn hart is de motor’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 september 2017 16:44 • Print artikel

Lewis Hamilton zegt dat het winnen van de Grand Prix van Groot-Brittannië in Silverstone in juli de cruciale factor was die zijn vastberadenheid om dit jaar het wereldkampioenschap te winnen heeft aangewakkerd.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix


"Silverstone was een echt een motiverend weekend", zei de coureur van Mercedes. "Het vuur in mij zelf veroorzaakte een soort bosbrand, en dat is hopelijk te zien in mijn manier van rijden en de manier waarop ik met mijn jongens werk."

Na Silverstone finishte Hamilton in Hongarije slechts als vierde. Maar sinds de Formule 1 is teruggekeerd van de zomervakantie, scoorde de Brit feilloze back-to-back overwinningen in België en Spa.

Hij heeft ook Michael Schumachers polepositionsrecord overtroffen en gaat sinds zondag aan de leiding van het coureurskampioenschap. “Deze laatste races zijn zeer solide geweest", zei hij. "Ik voelde meer passie, ik heb meer motivatie gevonden in de laatste drie of vier races. Ik rijd altijd met mijn hart.”

“Mijn hart is de motor en het vermogen en de kracht voor alles wat ik doe. Mijn geest is als het roer, en ik heb het gevoel dat het me in de goede richting stuurt. Maar er is nog een lange weg te gaan en er kan nog veel gebeuren, dus ik probeer gewoon in dezelfde gemoedstoestand te blijven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS