Formule 1

Lewis Hamilton over rivaliteit met Vettel: "Ik denk dat Sebastian me soms waarschijnlijk meer haat dan dat ik..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 oktober 2017 15:22

MEXICO-STAD - Lewis Hamilton stelt dat hij geen bittere rivaliteit met Sebastian Vettel zal creëren, zelfs in 'tijden dat hij mij waarschijnlijk meer haat dan ik hem'. De Brit van Mercedes versloeg Vettel zondag in Mexico in de strijd om het Wereldkampioenschap F1.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix Mexico


Tijdens de Grand Prix van Mexico botsten de twee titelrivalen op elkaar in de openingsronde waardoor beide coureurs gedwongen waren een pitstop te maken en ze terugvielen naar de achterhoede in het deelnemersveld.

Het was één van de incidenten in hun hevige strijd van dit jaar, maar Hamilton stelde dat het niet zal leiden tot een bittere vete. "Kijk, we zijn geen twintigjarigen, we zijn nu volwassen mannen. Als je naar tennis kijkt, naar de grote spelers, de grote golfers, de grote atleten in de wereld, dan is duidelijk dat het hoofd alles is", zei de Mercedes-coureur. "Het hoofd heeft de controle, niet de dingen eromheen."

"Natuurlijk heb je een gevecht met de man achter je. Er is dat beroemde gezegde: hou je vrienden dicht bij je tijdens een oorlog, maar je vijanden nog dichterbij. Ik houd Sebastian in de gaten, weet wat hij de afgelopen jaren heeft bereikt, ik weet hoe consequent hij is geweest, ik weet waar zijn sterke en zwakke punten liggen, ik weet waar de sterke en zwakke punten van zijn auto zich bevinden."

"Ik denk dat Sebastian me soms waarschijnlijk meer haat dan dat ik dat gevoel heb. Ik probeer geen negativiteit in mijn leven toe te laten, ongeacht wat er geschreven wordt, ongeacht wat mensen zeggen. Ik heb een soort barrière weten op te bouwen om negativiteit te buiten te houden, omdat ik denk dat liefde alles overwint en positiviteit alles overwint."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS