Formule 1

Red Bull wilde onder geen beding dat Verstappen zag dat Vettel snelste ronde reed: "Bonussyteem afschaffen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 oktober 2017 11:58

MEXICO-STAD - Red Bull Formule 1-teamchef Christian Horner stelt dat Max Verstappen zo dominant was tijdens de Grand Prix van Mexico dat hij verveeld raakte. De Nederlander nam kort na de start in bocht 1 de leiding in de race over van polesitter Sebastian Vettel via de buitenkant en reed vervolgens onbedreigd weg.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Mexico


Verstappens grootste zorg was een mogelijk betrouwbaarheidsprobleem met de Renault-motor. De koeling van de krachtbron werkte niet naar behoren vanwege de grote hoogte waarop de race werd gehouden. Horner zei dat terwijl Red Bull de motor trager liet lopen en Verstappen maande het rustiger aan te doen om zijn banden te sparen, de frustraties zich opstapelden.

"De grote uitdaging in deze race was om hem te vertragen, niet te versnellen - wat zeer ongebruikelijk was", zei Horner. "Ik denk dat hij af en toe een beetje verveeld was. We bleven proberen hem te vertragen en hij raakte gefrustreerd dat hij niet langzamer kon gaan."

"Hij houdt van wiel-aan-wiel-gevechten. Wat hij deed in de eerste twee bochten. Je kon zien dat hij na de kwalificatie naar de baan was gekomen om deze race te winnen, meer dan welke andere coureur dan ook."

Op een gegeven moment sprak Verstappen met zijn team via de boordradio over het rijden van de snelste raceronde - iets wat Vettel vaak deed toen hij met Red Bull domineerde. Horner begreep de ambitie van Verstappen om de snelste ronde te rijden omdat hij dan een bonus zou krijgen uitgekeerd. Maar Red Bull wilde niet dat Verstappen te hard pushte en koos ervoor om hem niet te vertellen dat Vettel in diens Ferrari op een gegeven moment een snellere tijd had gereden.

"We hebben een klein bonussysteem voor wat betreft de snelste ronde, maar ik denk erover die af te schaffen", zei Horner. "Ik gaf zijn ingenieur de instructie dat Max onder geen beding te horen moest krijgen dat Seb Vettel hem een paar euro's had afgepakt. Maar hij kijkt naar de schermen rond de baan en ziet het toch. Het belangrijkste was het naar huis brengen van de auto, wat hij deed."

Vettels 1.18,785 met drie ronden te gaan stond uiteindelijk als snelste ronde, 0.107 seconde sneller dan Verstappens beste tijd, die hij drie ronden eerder had gereden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS