Formule 1

Lance Stroll heeft lesje geleerd: "Ik doe het stap voor stap"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 maart 2017 06:12 • Print artikel

Na een desastreuze eerste week tijdens het pre-season testing van de Formule 1 in Barcelona, maakte vorige week de Williams Martini Racing coureur Lance Stroll een meer solide indruk. De Canadees zegt een belangrijke les te hebben geleerd uit de Pre-season F1-test op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Formule 1 2017 Lance Stroll


De 18-jarige debutant had een dramatische start in de eerste week, tot driemaal toe ging hij met de FW40 de fout in op het Spaanse circuit.
Gelukkig kon hij het van zich afschudden en maakte hij in de tweede testweek een en ander goed met redelijke tijden. Stroll geeft aan dat hij die ervaring gaat gebruiken als leidraad voor AustraliŽ. "Het was overduidelijk een frustrerende week met de dingen die er gebeurden", gaf Stroll toe. "Vorige week was een goede week. We hebben al onze runs gemaakt, lange en korte, ook alle type banden getest. Dat is goed."

Tegen de tijd dat Stroll uit de auto kwam afgelopen vrijdag, was duidelijk te zien dat hij van iedere minuut genoot. "Het was een goede dag en week. Het was een leuke dag, met de ultrasofts kon ik echt de grip voelen", blikte de Canadees terug. "Het was geweldig. Ik was bezig met een mega ronde op die banden maar toen maakte ik een foutje in bocht dertien, daardoor verloor ik mijn ronde. Ik was acht tiende sneller en het zag er goed uit, maar goed dat is testen. Het is allemaal positief."

Welke uitdagingen Stroll ook aangegaan is tijdens de Wintertesten in Barcelona, in Melbourne zal dit nog groter zijn. Het hoofd koel houden staat bovenaan de agenda van de debutant. "Ik denk dat we kalm moeten blijven in AustraliŽ, en nog geen doel moeten stellen in getallen en dergelijke", voegt Stroll toe. "We moeten ons werk doen en kijken waar we staan. Het is een nieuw circuit voor mij, ik ben daar nog nooit geweest. Ik doe het stap voor stap."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS