Formule 1

F1-tiener Lance Stroll ontkent rijdersfout ondanks drie crashes tijdens F1-wintertest

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 maart 2017 14:34

Lance Stroll had nog geen gelukkig start van zijn Formule 1-carrière. De jonge Canadees, die het afgelopen jaar met een oude Williams testte op diverse Grands Prix-circuits had drie crashes in twee dagen en de laatste zorgde er voor dat het chassis zodanig beschadigde dat menbij het team uit Grove de vierde dag aan zich voorbij moest laten gaan. Hierdoor kan het team niet testen met de Pirelli regenbanden. Toch blijft de Williams-coureur positief.

Williams F1 Lance Stroll

“Racen, pushen, dat gebeurt”, reageerde de Canadees tegenover F1i. “Je moet uitvinden om het beste ervan te maken. Iedereen is behoorlijk positief. Het was een goede dag. Het is duidelijk ongelukkig wat er aan het einde gebeurde, maar die kleine dingen zoals dat gebeuren en daar moet je doorheen.” Waar het F1-team de oorzaak van de laatste crash moet uitzoeken, zegt Stroll dat het een probleem aan de auto was en juist geen rijdersfout.

“Er was een probleem met de auto. Ik was een soort van slachtoffer van de situatie”, vertelde de tiener. “We proberen het nog steeds uit te vinden, ik kan je de details niet geven. Wat gebeurd is, is gebeurd en dat is het.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS