Formule 1

Lewis Hamilton verdedigt rookie Lance Stroll: "Dit is het moeilijkste jaar om te debuteren"

Uitgegeven door John ter Meer • 2 maart 2017 11:13

De debuterende Williams F1-coureur Lance Stroll die deze week tijdens de tests in Barcelona al drie keer hardhandig zijn bolide naast de baan parkeerde, mag op de nodige sympathie (of is het medelijden?) rekenen van Lewis Hamilton. Zelfs nu blijkt dat Williams de schade aan de auto niet afdoende heeft weten te repareren om deze vandaag nog de baan op te sturen. Dat zijn erg dure kilometers die het Britse team nu door de neus worden geboord.

Lewis Hamilton

"Het is voor Lance extra lastig want dit is het moeilijkste jaar om je debuut te maken in de Formule 1", stelt Hamilton. "Ik heb het echt met hem te doen. Maar je kon het misschien verwachten. Door al de aerodynamische veranderingen is het geen gemakkelijke auto om in rijden, het vraagt veel van je technisch vernuft. Daarbij gaat het ook allemaal veel sneller in de bochten. Wij moeten al flink wennen, laat staan een rookie."

Het is vervelend voor Lance Stroll; hij mist hierdoor waardevolle voorbereiding en het gooit het testprogramma van Williams flink in de war, maar Hamilton meent dat Stroll beter nu geconfronteerd kan worden met deze problemen dan later in het seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS