Formule 1

'Kubica op donderdag in de fabriek bij Williams' - vader van Robert Kubica: "We nemen stappen om ze te overtuigen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 december 2017 08:43 • Print artikel

De vader van Robert Kubica heeft bekend gemaakt dat zijn zoon nog steeds in de race is voor het tweede stoeltje bij Williams F1. De Pool leek lange tijd de grootste kanshebber om het stoeltje van Felipe Massa bij het Formule 1-team naast Lance Stroll over te nemen. De geruchten gaan echter dat Sergey Sirotkin nu de favoriet is. Tijdens de test schijnt de jonge Rus sneller te zijn geweest, bovendien wil sponsor SMP Racing 17 miljoen euro neerleggen voor het debuut van de Russische coureur.

Robert Kubica F1

“We vechten nog steeds om Robert bij Williams binnen te krijgen”, zei Arthur Kubica tegen het Poolse Sportowe Fakty. “We hopen dat er een goede beslissing voor ons komt. Als die niet wordt genomen voor Kerstmis, betekent het dat de mensen bij Williams tenminste de tijd nemen om na te denken. We nemen stappen om ze te overtuigen te geloven in Robert.”

Sirotkin schijnt het team in Abu Dhabi met een sterke prestatie te hebben overtuigd, waarin ook Kubica deelnam. Met name het sponsorbedrag van SMP Racing lijkt het team uit Grove mogelijk over de streep te trekken. “Natuulijk gaat het om wat de coureur naar het team brengt”, reageerde Kubica senior. “Soms zijn vaardigheden, ervaring en het potentieel van de coureur beslissend, op andere momenten telt alleen het geld.”

Volgens de Poolse krant was Kubica op donderdag in de fabriek bij Williams.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS