Formule 1

Spat de droom van Robert Kubica uit elkaar? 'Sergey Sirotkin wordt tweede coureur bij Williams F1'

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 december 2017 19:23 • Print artikel

Zoals het er nu naar uitziet wordt de opvolger van Felipe Massa bij het teams van Williams Martini Racing niet Robert Kubica maar Sergey Sirotkin. De reservecoureur van Renault schijnt met zijn dikke portemonnee met Russische roebels nu de voorkeur te hebben boven de Pool Kubica en de Schot Paul di Resta.

Formule 1 2017 Sergey Sirotkin


Kubica heeft in het begin van dit jaar bij Renault getest in een F1-auto. Later in 2017 bij Williams zelf, waaronder een aantal weken geleden in Abu Dhabi. De Pool nam deel aan 76 Grands Prix voor de teams van Sauber en Renault in de periode 2006 tot 2010. Door een crash tijdens een rally in 2011 raakte hij zo ernstig geblesseerd dat het ernaar uitzag dat de racecarrière van Kubica ten einde was.

Renault zag wel wat in de potentie van Kubica die zich hard terug vocht via het rally-rijden en het Franse team was serieus aan het overwegen hem in te lijven als vervanger voor Jolyon Palmer, maar Renault koos uiteindelijk voor Carlos Sainz jr.

Het sprookje van de droom-comeback lijkt nu ten einde voor Kubica, Sirotkin scoorde hoge ogen tijdens de laatste test en geniet de voorkeur. Ook een goed gevulde buidel afkomstig van SMP Racing met het lieve sommetje van zo'n €17 miljoen doet wonderen voor de Rus.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS