Formule 1

Er is een addertje onder gras voor de comeback Robert Kubica in de F1 en het draait om vele miljoenen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 november 2017 09:08

Het is een spannende periode voor Robert Kubica. Komt de Pool ooit weer terug in het Formule 1-circus, nadat hij jaren geleden bij een deelname aan een Rally verschrikkelijk crashte en wat een (voorlopig ?) einde betekende van zijn F1-loopbaan. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en Kubica is momenteel in de race voor een definitieve comeback in de hoogste klasse van de autosport. Even leek het erop dat hij bij Toro Rosso een race kon rijden en nu gaan de geruchten zelfs dat Kubica Felipe Massa gaat vervangen bij Williams tijdens de laatste Formule 1 Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi. Toch is er nog een addertje onder het gras. Deelname kan Robert Kubica's pensioen kosten. Ziggo Sport F1-analist Robert Doornbos legt uit waarom.

Robert Kubica Formule 1


"Er zit een verhaal aan vast“, volgens Robert Doornbos, die in het F1 Sportcafe op Ziggo Sport verklaart dat Kubica mogelijk de laatste Grand Prix van dit seizoen gaat rijden voor Williams. "Kubica staat hoog op lijstje bij Williams en die willen hem een kans geven, maar Kubica heeft natuurlijk dat vreselijke ongeluk gehad een paar jaar geleden", benadrukt Doornbos.

"Als coureur verzeker je je, als je een ongeluk krijgt en je kunt niet meer presteren op dat niveau, dat je dan voldoende middelen hebt om dat uit te zingen. Kubica heeft miljoenen gekregen van zijn verzekering."

"Die verzekeraar zegt, je rijdt geen Grands Prix meer, dan keren wij dat geld uit. Maar ga je wel weer racen, dan willen we dat je dat vereffent met ons. Dan staat er nog een bonnetje open."

"Vandaar dat Nico Rosberg zei, die kans zoals bij Toro Rosso, die moet je nooit pakken voor een weekend. Dan neem je een risico in een onbekende auto, plus dat je je verzekeringsgeld kwijt bent. Zeg maar je pensioen."

"Als Williams zegt we willen hem in een raceweekend testen, in Abu Dhabi met een contract voor volgend jaar, dan kan hij tegen de verzekering zeggen ik ga weer racen en betaal dat geld terug."

Lees ook:
Streep door de rekening! Verzekeringsmaatschappij wil geld uitkering terugvorderen van Robert Kubica

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS