Formule 1

Jos Verstappen tempert verwachtingen: "Max nog geen kampioen dit jaar"

Uitgegeven door Alfred Bakker • 21 februari 2017 08:36

Frank Evenblij van het programma Peptalk van TV-zender Ziggo Sport sprak met Jos Verstappen over Max Verstappen en het komende Formule-1 seizoen. Kort gezegd, Jos the Boss mist zijn zoon waar hij twaalf jaar dag en nacht mee optrok. Sinds vorig jaar woont Max in Monaco en ziet Jos zijn zoon veel minder. Desondanks maakt Verstappen senior zich geen zorgen: "Max kan goed alleen zijn en bovendien maakt hij makkelijk contact." Ook komt het nieuwe Formule 1-seizoen aan bod. Verstappen senior weet dat de auto's veeleisender zullen zijn.

Jos en Max Verstappen RX680

Voor het komende seizoen zijn de auto's sneller en veeleisender voor de rijders. Om daar goed mee overweg te kunnen wordt er veel getraind. Ook Max gaat er hard tegenaan: "Max ligt 's avonds total loss op de bank van het werken in de sportschool. Hij is sterker en dat kun je goed zien. Hij is 3,5 tot 4 kilo zwaarder geworden, allemaal spiermassa. Zijn nek, armen, borstkast en benen zijn een stuk gespierder geworden", aldus Jos Verstappen.

De geluiden dat Max wereldkampioen wordt in 2017 kloppen volgens Jos niet. "Dat komt een jaar te vroeg, in 2018 zou het moeten kunnen. Dit jaar moet hij wel meer wedstrijden kunnen winnen, drie of vier. Je bent altijd afhankelijk van de auto, maar Red Bull is altijd sterk met nieuwe reglementen. Uit informatie links en rechts valt op te maken dat Red Bull er goed bij zit, dit jaar moet de aansluiting met Mercedes er komen", aldus Jos Verstappen, vader van de wereldberoemde Max Verstappen en voormalig teamgenoot van Michael Schumacher in Formule-1.

Lees ook:

Jos Verstappen offerde zijn loopbaan: "Ik stop per direct! Het is nu aan Max en Red Bull"

Jos Verstappen onthult het geheim van Max zijn inhalen: “Ik zeg altijd tegen hem..."

Jos Verstappen: "Max moet leren van kritiek en dat zal hem ook alleen maar motiveren"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS