Formule 1

Jos Verstappen onthult het geheim van Max zijn inhalen: “Ik zeg altijd tegen hem..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 november 2016 07:18

SAO PAULO - Max Verstappen was heer en meester tijdens de Formule 1-race in Brazilië. In de laatste ronden van de race sneed de Limburger als een mes door de boter. Daarmee ging de Red Bull-coureur van plek zestien naar het podium. Het resultaat was een ongelooflijk knappe derde positie. Tegenover Sky Sports F1 legde vader Jos Verstappen uit hoeveel voorbereiding zijn zoon steekt in het inhalen.



“Wanneer je analyseert en kijkt naar de safetycars, dan was Max altijd links, rechts. Dan dacht je: ‘aha, hij pusht de jongen voor hem’. Nee, hij probeerde de situatie en het circuit te voelen, waar hij moest racen. De laatste zestien ronden toonde hij waarom hij dat had gedaan”, zo zegt de oud-Formule 1-coureur.

“Ik zeg altijd tegen hem: 'als je een inhaalactie doet, is het geen reactie, je bereidt jezelf voor’ en dat is wat we vandaag gezien hebben.” Toch geeft Verstappen senior toe dat hij in zijn carrière niet in staat was tot hetgeen zijn zoon zondag op het circuit van Interlagos had laten zien. “Hij heeft de auto veel meer onder controle.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS