Formule 1

Jean Todt: "Er is te weinig emotie op de baan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 april 2017 13:27

PARIJS - FIA-president Jean Todt is niet te spreken over de huidige stand van zaken in de Formule 1. De Fransman stelt dat de nieuwe auto's te geavanceerd, te duur en te betrouwbaar zijn om de sport boeiend te houden. "De sport heeft behoefte aan actie en emotie", zei hij. "We verliezen veel emotie op de baan en daar moeten we iets aan doen, zelfs al zijn de teams onwillig daar over te praten."

Jean Todt FIA Formula 1


Todt bracht ook naar voren dat er nog steeds een te groot gat is tussen de snelste en de langzaamste auto's. Hij stelde dat de achterhoede-auto's een subklasse binnen de Formule 1 vormen. "Het verschil tussen de teams met het grootste budget en het teams met het kleinste budget is gewoon te groot."

"De auto's zijn dan spectaculairder en sneller, maar ik maak me zogen over het racen zelf en de verschillen tussen de teams. Ook al is het mooi dat Mercedes nu een tegenstander heeft in Ferrari, het gat van twee seconden van het middenveld met de top is te veel. We willen graag dat de eerste tien auto's zich binnen zeven of acht tienden van elkaar bevinden, maar daar is op dit moment nog zeker geen sprake van."

"Inhalen is altijd al een probleem geweest in motorsport, maar misschien is dat de prijs die we moeten betalen om meer aerodynamische downforce te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS