Formule 1

Mening in de Formule 1-paddock: "Het wordt zwaar voor Kimi"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 maart 2017 10:08

Waar Sebastian Vettel tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen de overwinning pakte, leek Kimi Raikkonen meer moeite te hebben met de nieuwe Formule 1-bolide van Ferrari. De Iceman kwam niet verder dan een vierde plek en verloor 22 seconden op zijn teamgenoot. Daarnaast was het gat naar de twee Zilverenpijlen behoorlijk groot. Volgens Niki Lauda, directeur bij het F1-team van Mercedes, kan de overwinning van de Duitser zorgen voor ongelijkheid binnen de Scuderia.

Sebastian Vettel Ferrari


“Als Sebastian zijn moment pakt met deze overwinning, dan gaat het hele team achter hem staan. Omdat hij een meervoudig wereldkampioen is”, reageerde de Oostenrijker tegenover het Duitse RTL. “Dan wordt het zwaar voor Kimi om hem te pakken.” De voormalig F1-coureur is niet de enige die er zo over denkt.

FIA-president Jean Todt deelt de mening van Lauda. “Vettel herrinert me aan Michael”, reageert de Fransman. “Ze hebben dezelfde honger naar overwinning, wat zo fantastisch is dat het een hefboomwerking kan hebben op het hele team om te slagen. Vettels overwinning in Australië was belangrijk voor de Formule 1, omdat het betekent dat Mercedes eindelijk een opponent heeft.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS