Formule 1

"Ik denk niet dat Max Verstappen zo’n statement dat ‘alles ruk is’ maakt om vertrek te forceren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juni 2017 07:40 • Print artikel

Max Verstappen kreeg in de Formule 1-race van Canada de F1-fans weer op het puntje van de stoel met zijn raketstart. Helaas voor Verstappen was de race van korte duur toen zijn RB13 de geest gaf. Ook Robert Doornbos, commentator/TV-analist bij Ziggo Sport Formule 1 was onder de indruk van Max Verstappen.

Max Verstappen Formule 1


Wat was het doodzonde dat Max Verstappen zijn wereldstart niet kon verzilveren. Ik heb het nog even bij Red Bull gecheckt, maar het was een van de beste die ze daar ooit hebben gezien. Met name in de sprint naar de eerste bocht toe, van 0 tot 200. Max had de perfecte temperatuur in de banden en exact op het moment dat de lampen uit gingen, liet Max zijn koppeling schieten en hapten zijn banden maximaal in asfalt.

Met 100 procent tractie spoot hij weg. Het hielp nog dat Vettel een beetje naar links opschoof en zo de deur open zette op de ideale racelijn. Doordat daar heel veel rubber ligt, kon Max nog later remmen. Hij had een klein beetje mazzel dat hij zijn band niet stuksneed op de vleugel van Vettel. Maar ja, het momentum moet je pakken en Vettel had in Max' schoenen exact hetzelfde gedaan.

Ook na die herstart na de safety car voor Sainz zat Max er bovenop en had het niet veel gescheeld of hij had zelfs (even) de leiding kunnen pakken. Max was messcherp achter Hamilton. Hij zat in de versnellingsbak, vol in die slipstream mee. Het was eigenlijk bijna te goed:

Dat Max in de ronden daarna Bottas op afstand hield, betekent dat de Red Bull-pace langzaamaan in orde raakt. Daarom is het uitvallen ook zo ontzettend zonde. Een tweede plaats was misschien nog lastig geworden, maar Red Bull verspeelt een zeker podium voor Verstappen door een mechanisch probleem.

Dan is het ook niet zo gek dat Max na afloop over de zeik is. Zeker als je voor derde keer dit seizoen stilstaat door problemen met de techniek. Hij was gewoon eerlijk en teleurgesteld als sportman. Ik denk niet dat hij zo’n statement dat ‘alles ruk is’ maakt om een vertrek te forceren. Ze hebben een commitment met elkaar en Max zit volgend jaar gewoon in die Red Bull. Het tij gaat nog wel keren, denk ik.

Ondertussen lacht Ricciardo zich weer een ongeluk. The Honey Badger kon voor de derde keer op rij naar het podium. Al is het niet alleen maar geluk. De credits zijn voor hem uiteraard. Zestig ronden stond hij vol onder druk van Sergio Pérez en hij heeft geen wiel fout gezet.

Wil je dit seizoen nog één van de Formule 1 Grands Prix bezoeken?

Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk

Formule 1 Grand Prix van Italië

Formule 1 Grand Prix van België

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS