Formule 1

Honda blijft zoeken naar oplossing voor McLaren F1: "We blijven onvermoeibaar"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 maart 2017 20:20 • Print artikel

Met de problemen die McLaren-Honda ondervond tijdens de Pre-season F1-tests in Barcelona, geeft Honda's hoofd Engineer Yusuke Hasegawa toe dat het een moeilijk voorseizoen was voor McLaren. Fernando Alonso maakte slechts 43 complete ronden op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de MCL32 viel tot tweemaal stil op het circuit door elektrische problemen. Teamgenoot Stoffel Vandoorne trof hetzelfde lot een dag eerder. McLaren werd alle acht testdagen geplaagd met problemen aan de Honda krachtbron, zelfs tot aan de olietank toe.

Formule 1 2017 McLaren-Honda


Hasegawa geeft toe dat het pre-season testing voor McLaren verre van ideaal is verlopen, afgelopen vrijdag was wederom een uitdaging voor alle betrokkenen. "De laatste dag van het testen was wederom een lastige dag voor iedereen in het team," zei Hasegawa. "Helaas ondervonden we weer elektrische problemen, ondanks het feit dat we de onderdelen na onderzoek s'nachts vervangen hadden. Hierdoor verloren we een significante hoeveelheid tijd aan onderzoek waardoor de auto kracht verloor. Het resultaat was een uitdagende dag die ons forceerde van het geplande programma af te wijken. We konden wat goedmaken in de middag en waardevolle delen van ons testprogramma afmaken."

Hasegawa geeft toe dat alle acht dagen van het pre-season testing verre van gemakkelijk waren voor het McLaren-Honda partnerschap. Toch prijst hij de mecaniciens en engineers voor al hun harde werk en hun pogingen in het oplossen van de problemen die men tegenkwam. "De wintertest in zijn geheel was moeilijk voor ons. Het is wel zo dat het team ongelooflijk hard heeft gewerkt om vooruitgang te boeken en ik ben een ieder van hen dankbaar," zei Hasegawa. "Zij maken McLaren-Honda trots. We hebben nog tijd voor Melbourne en we blijven onvermoeibaar verder werken met McLaren, net zolang tot we aan boord van het vliegtuig naar Australië gaan," aldus Hasegawa.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS