Formule 1

Fernando Alonso is boos! 'Honda-motor 30 km/u te langzaam en niet betrouwbaar'

Uitgegeven door Michel van Eunen • 8 maart 2017 20:52

Fernando Alonso heeft zich zeer kritisch uitgelaten over de Honda F1-krachtbron achterin z’n McLaren na een wederom teleurstellende testdag op Barcelona. Volgens de Spanjaard bezit de Honda-motor geen kracht en geen betrouwbaarheid. Dat zijn toch de twee essentiële eigenschappen welke een motor zou moeten hebben om succesvol te zijn. Ondanks dat de motor het in zijn ogen liet afweten, was het een "groot plezier om met het 2017 McLaren chassis te mogen rijden", aldus een ontgoochelde Alonso.

Fernando Alonso McLaren Honda F1

“We gaan met een slechtere voorbereiding dan de andere teams naar Australië. McLaren is klaar om te winnen, alleen Honda niet. Ik denk dat we ongeveer 30 km/h te kort komen op elk recht stukje circuit”. Uit de cijfers blijkt dat de McLaren 26,4 km/h tekort komt op het rechte eind tegenover de Mercedes van Bottas. Honda sprak tijdens de presentatie van de nieuwe McLaren nog de grote woorden uit, dat ze hoopten op het niveau van Mercedes te zitten van eind 2016, maar ze zullen nog een flinke berg werk moeten verzetten om zelfs dat niveau te kunnen halen dit jaar.

Aan het einde van het seizoen is Alonso een vrij man! Alonso hintte zelf al erop dat dit jaar niet zijn laatste jaar zal worden. Zijn laatste overwinning is alweer meer dan vier jaar geleden. Zoals Alonso zelf zegt: “Ik zal niet stoppen met racen zonder een goed gevoel en zonder de resultaten welke ik verdien!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS