Formule 1

Het getier van Sebastian Vettel: "Ik geef je een beeld; het is niet de eerste keer..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2016 08:13

Formule 1-raceleider Charlie Whiting zegt dat hij de ‘omstandigheden’ begrijpt waardoor Sebastian Vettel over de boordradio zo uitviel tegen hem. Hij geeft toe dat het grove taalgebruik aan zijn adres ongelukkig was. De uitval kwam door de groeiende frustratie, omdat Max Verstappen hem niet voorbij liet. De Nederlander schoot rechtdoor bij bocht 1 toen de Duitser hem aanviel, maar gaf vervolgens zijn plek niet op. Na de race bood de Ferrari-coureur direct zijn excuses aan voor het taalgebruik en zond zowel naar Charlie Whiting en FIA-president Jean Todt een brief. Tijdens de persconferentie voor de coureurs was de wedstrijdleider aanwezig en gaf zijn lezing over de scheldkanonnade van Sebastian Vettel.


“Ik geef je mijn beeld van wat er over mij gezegd werd”, aldus de Brit tijdens de persconferentie. “Het is niet de eerste keer dat slecht taalgebruik tegen mij heeft plaatsgevonden. Voor mij, was dat genoeg en ik ben bereid om het gewoon te vergeten en door te gaan. Ik denk dat dat echt is wat we moeten doen. Dingen gebeuren in de hitte van de strijd en ik denk dat je de positie van de FIA hebt gezien en ik vind persoonlijk dat dat genoeg is.”



De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Bekijk de leukste aanbiedingen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS