Formule 1

Sebastian Vettel wijt scheldkanonnade aan adrenaline: "Het was niet eerlijk wat Max deed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 oktober 2016 08:59

MEXICO CITY - Sebastian Vettel deed zondag in de slotfase van de Grand Prix van Mexico op een zeer negatieve manier van zich spreken. De coureur van Ferrari kreeg het aan de stok met Max Verstappen toen de Nederlander van Red Bull zich verremde en daarbij rechtdoor schoot, door het gras.



Vettel meende dat Verstappen daarmee voordeel had en de derde plek aan hem had moeten geven. Verstappen weigerde en volhardde in het verdedigen van zijn derde plek. Vettel slaagde er rondenlang niet in zijn kwelgeest in te halen en raakte ronde na ronde gefrustreerder. Die frustratie uitte hij met flinke scheldwoorden, waarvan enkele zelfs gericht aan wedstrijdleider Charlie Whiting.

"Het was heel duidelijk dat ik op dat moment erg emotioneel was", zei Vettel. "Ik zat vol adrenaline en het was niet eerlijk wat Max deed. Ik werd een soort van gefrustreerd. Ik had reden om boos te zijn. Na de race ben ik meteen naar hem (Charlie Whiting, red.) gegaan. Ik heb hem gezegd wat ik heb gezegd."

Toen Vettel werd geconfronteerd met het feit dat hij bewoog tijdens het remmen - iets dat sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten van vorige week reglementair is uitgebannen - op de jagende Ricciardo, was Vettel zich van geen kwaad bewust. "Ik was hard aan het knokken en ik denk dat ik hem (Ricciardo, red.) genoeg ruimte heb gegeven. Ik zou het moment nog eens moeten terugzien. Als het niet correct blijkt, moet ik het er eens met Daniel over hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS