Formule 1

Hamilton helpt Ecclestone Zuid-Afrika terug te krijgen 'We mikken op Kaapstad in 2016'

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 26 januari 2015 08:42

In 1993 was het Alain Prost die onderweg naar zijn vierde en afsluitende wereldtitel de zege pakte op het circuit van Kyalami, nabij Johannesburg. Daarna klonk er nooit meer gebrul van Formule 1-motoren in Zuid-Afrika. Maar aan die lange stilte lijkt langzamerhand toch echt een einde te gaan komen. Vorige maand nog verklaarde Bernie Ecclestone ‘bezig te zijn met iets in Zuid-Afrika’, maar hij is niet de enige: ook Anthony Hamilton spant zich in voor het een terugkeer van het land op de kalender.


Volgens The Daily Mail werkt de vader van tweevoudig wereldkampioen Lewis al een jaar samen met Ecclestone aan het project. Afrika is het enige continent dat schittert door afwezigheid op de huidige kalender, dus enige prestige kleeft aan de ambities vast. “Ik ben al een tijd bezig met een terugkeer naar Zuid-Afrika,” zegt Ecclestone. “En we maken een goede kans. We mikken op 2016, maar dat moeten we nog even afwachten.”

In de vroege jaren ’60 werd de race een aantal keren verreden in East-London, een plaats aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Vanaf 1967 vond de GP onderdak in Kyalami. Dit keer mikt men op een race in Kaapstad. Blijkbaar is daar het nodige aan het veranderen. Nog niet zo lang geleden merkte raadslid Felicity Purchase namelijk nog op dat zij ‘de inwoners van Kaapstad niet kon blootstellen aan zoveel lawaai’, terwijl haar collega Anton Groenewald haar bedenkingen onderstreepte: “We zijn er niet mee bezig want het brengt enorme kosten met zich mee.” Blijkbaar hebben Ecclestone en Hamilton andere inzichten naar voren gebracht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS