Formule 1

Hamilton en Bottas nog geen spanningsveld: "We wachten af of ze met elkaar overweg kunnen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 maart 2017 15:03 • Print artikel

Mercedes AMG Petronas adviseur Niki Lauda is onder de indruk van Valtteri Bottas. De Fin die pas sinds midden januari is ingelijfd binnen het Duitse team, doet er alles aan om zich snel thuis te voelen en bekend te zijn met alle ins en outs van de zilverpijlen. Voormalig wereldkampioen en F1-legende Lauda is hiervan zee onder de indruk.

Formule 1 2017 Niki Lauda


Recentelijk werd er gezegd dat de Finse coureur nog moeite had om zich aan te passen aan het tempo van teamgenoot Lewis Hamilton. Lauda maakt hier korte metten mee en zei tegen de Oostenrijkse zender ORF blij te zijn met de vervanger van Nico Rosberg. "Mijn eerste indruk is zeer goed," zei Lauda. "Hij is een Fin dus hij praat niet veel. Hij werkt hard om aan het team te wennen. Het is indrukwekkend hoe snel hij aan de auto is gewend."

Tot nu toe is er ook nog geen teken van spanning tussen beide teamgenoten, iets wat karakteristiek was voor de relatie tussen Hamilton en Rosberg. "Welnu, in het begin is het alles simpel," zei de Oostenrijker. "Hamilton heeft alles in handen, Bottas is aan het wennen aan het team. Nu is het wachten op de eerste races om te zien of ze met elkaar overweg kunnen, hoe groot de verschillen zijn en alles ontwikkeld. Dit weten we nog niet," aldus Lauda.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS