Formule 1

De stress is eindelijk weg bij Niki Lauda: "Bottas is de beste man voor de job"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 januari 2017 10:47 • Print artikel

Mercedes AMG Petronas Formula One Team adviseur Niki Lauda geeft toe dat hij zich een stuk beter voelt nu het probleem over de opvolging van Nico Rosberg is opgelost. Een paar weken geleden gaf de Oostenrijker aan dat de situatie, "erg gecompliceerd" was. Rosbergs schokkende besluit liet Mercedes vol in de wind liggen aan het einde van Formule 1 seizoen 2016. Het maakte de Formule 1-legende kwaad. Met het tekenen van een contract bij het Duitse team door Valtteri Bottas, nam de druk weg.

Formule 1 Niki Lauda


Bottas tekende deze week bij de zilverpijlen voor het Formule 1 seizoen 2017 na weken van onderhandelingen. De Braziliaan, Felipe Massa, neemt zijn plaats in bij het team van Williams Racing. Voor nu is het bij Mercedes weer 'business as usual'. "Mijn spanning, als resultaat van het vertrek van Rosberg, is helemaal verdwenen", zegt Lauda tegen het Duitse RTL. "Bottas is de beste man voor de job."

Terwijl niemand snapte waarom de Duitse fabrikant simpelweg hun protegé Pascal Wehrlein geen promotie liet maken naar het felbegeerde stoeltje. Lauda was de persoon die wees op het gebrek aan ervaring bij de jongeling voor het gehele seizoen. "Ervaring en snelheid zijn de redenen waarom we voor Bottas kozen. Ik geloof dat hij net zo snel is als Rosberg. Ik geloof dat hij het wereldkampioenschap kan winnen," aldus Lauda.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS