Formule 1

Lewis Hamilton speelt geen spelletjes met Bottas: "Nu al een betere werkrelatie dan.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 5 maart 2017 15:48 • Print artikel

Mercedes AMG Petronas coureur Lewis Hamilton heeft genoten van de samenwerking met zijn nieuwe teamgenoot Valtteri Bottas tijdens de eerste week van het Formule 1 pre-season testing in Barcelona. Hamilton zegt de Fin te bewonderen om zijn focus op de baan en dat er geen spelletjes gespeeld worden.

Formule 1 2017 Lewis Hamilton


Vorige week ging het pre-season testing van start op het Circuit de Barcelona-Catalunya waar beide teamgenoten ieder een dagdeel in de bolide reden. Aanstaande week van 7 maart tot en met 10 maart is de tweede en laatste week van de in totaal acht testdagen.

De drievoudig wereldkampioen verwelkomde Bottas met open armen bij Mercedes, na de schokkende aankondiging van Nico Rosberg. De Duitser gaf vijf dagen na het behalen van de wereldtitel in 2016 aan per direct te stoppen met racen in de Formule 1. Doordat Mercedes de coureurs ieder halve dagen laat rijden in de W08 EQ Power+ werken de heren nauw samen. Dit beleid lijkt nu al vruchten af te werpen.

De Brit die de afgelopen drie jaar een ijzige relatie had met Rosberg zegt Bottas verfrissend te vinden en dat ze een sterk rijders koppel zijn, een betere dan met zijn vorige teamgenoot. "Hij is scherp en komt met grappige dingen, iets wat je niet verwacht van een Fin", zei Hamilton tegen Formula 1.com. "Wat ik erg prettig vindt in de samenwerking met Bottas is dat het allemaal om het circuit gaat, wat we doen op de baan en niet daarbuiten. Er worden geen spelletjes gespeeld, het is allemaal transparant. Daar hou ik van. Ik heb het gevoel dat ik nu al een betere werkrelatie heb met hem, dan met welke andere teamgenoot daarvoor.

Hamilton schudt het commentaar van zich af wat hij kreeg over zijn mening omtrent het delen van data met teamgenoten, iets waar hij altijd tegen is geweest. De Brit die op jacht gaat naar zijn vierde wereldtitel zegt blij te zijn om Bottas te helpen met zijn voorbereiding bij Mercedes in aanloop naar de seizoensopener in AustraliŽ. Op 26 maart wordt op het circuit van Melbourne de eerste Grand Prix van 2017 gehouden.

"Hij wil in zijn eerste jaar bij het team doen wat hij kan," zei Hamilton. "Ik zit daar al een tijdje, ik wil er zeker van zijn dat ik zoveel mogelijk informatie geef zodat hij kan leren, en we houden onze gesprekken op het circuit," aldus Hamilton.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS