Formule 1

Max Verstappen tegen Olax Mol op Zandvoort: "Nederlandse fans zijn de besten van de wereld"

Uitgegeven door John ter Meer • 20 mei 2017 11:32 • Print artikel

Vanmiddag interviewde Olav Mol op het podium voor een volgepakte hoofdtribune de hoofdpersoon van deze Jumbo Racedagen, Max Verstappen. Helaas was een deel van het interview niet te verstaan omdat een eindje verderop in de pits de RB8, waarmee Max vóór het interview een vijftal ronden het publiek vermaakt had, nog een keer werd gestart. Het team liet de motor nog een flinke tijd doorlopen en het kostte de nodige moeite Olav en Max te verstaan.

Max Verstappen en Olav Mol


Op de vraag van Olav Mol wat Max Verstappen van deze dagen vond antwoordde de jonge Limburger dat hij net zo genoot van dit weekend als de massaal toegestroomde fans. Met de opmerking dat de Nederlandse fans de besten van de wereld zijn kreeg hij de handen van de toeschouwers enthousiast op mekaar.

Max liet weten dat de updates aan de RB13 voor de komende GP van Monaco al op de auto zaten en hij daarmee vol vertrouwen de race in zijn woonplaats tegemoet ziet. Zeker omdat motorvermogen in Monaco een iets minder voorname rol speelt dan aerodynamica. “Vorig jaar moest ik helaas vroegtijdig afhaken toen ik hardhandig met de vangrail in aanraking kwam. Of dit voor mij extra druk met zich meebrengt? Die is er elke race, dus dat maakt me niets uit. Ook de weersomstandigheden niet, nee.” Daar waar Olav Mol stiekum op een zonnetje rekent zei Max op de vraag wat hij ervan vindt als het eventueel gaat regenen: “Laat het maar spetteren, ik vind het prima.”

Voorlopig geen regen, hier op het circuit van Zandvoort. Max Verstappen geniet van het weekend en van alle aandacht en is blij voor de fans dat ze kunnen genieten van Max, het gevarieerde raceprogramma en het uitstekende weer.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS