Formule 1

Ferrari-baas Sergio Marchionne maakt gehakt van 'onzin van Bernie Ecclestone'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 oktober 2017 06:07

MARANELLO - Ferrari-president Sergio Marchionne heeft uitgehaald naar Bernie Ecclestone naar aanleiding van de controversiële opmerkingen van de voormalige F1-baas van vorige week. Marchionne noemde de uitspraak van de 87-jarige Ecclestone dat Ferrari hulp ontving om competitiever te worden van de vroegere F1-baas, de FIA en zelfs van concurrent Mercedes 'onzin'.

Sergio Marchionne Ferrari Formula 1


"Ik denk dat Bernie Ferrari moet bedanken voor het feit dat het hem de kans gaf om de Formule 1 te draaien en dankzij onze hulp miljardair te worden. God zegene hem. Hij heeft zoveel gedaan voor deze sport, maar ook Ferrari deed zoveel voor Formule 1."

Forbes' F1-zakenjournalist Christian Sylt heeft nu echter een verklaring uit 2016 van Ecclestone gepubliceerd, waarin de kleine Brit als volgt wordt geciteerd: "Ferrari heeft zich met hulp van Mercedes verbeterd."

"Zij controleren het kampioenschap onderling. De enige concurrentiestrijd is die tussen Mercedes en Ferrari", voegde Ecclestone eraan toe. "Wie weet welke overeenkomst er was of nog steeds bestaat om Ferrari te helpen."

Marchionne haalde ook uit naar Chase Carey, de opvolger van Ecclestone. De Ferrari-president waarschuwde dat Maranello zich niet automatisch zal scharen achter Liberty Media's post-2020-visie voor de Formule 1. "Als we het goed doen, ben ik bereid om over om het even wat te praten", zei hij. "Maar als we beginnen de Formule 1 enkel als een goedkope zakendeal te zien, ben ik niet geïnteresseerd."

"Je moet rationeel zijn - F1 is nog steeds deel van Ferrari's geschiedenis en ik heb alle intentie om onze betrokkenheid bij de sport te beschermen. Maar niet tegen elke prijs of louter om commerciële redenen. Er is een nobel aspect aan de Formule 1 - het is een sport die niet te vergelijken is met andere sporten, dus kan het niet gecommercialiseerd worden zoals andere sporten."

De Ferrari-president stelde dat nu Sebastian Vettel het wereldkampioenschap van 2017 verloren heeft aan Lewis Hamilton, het team "al bezig is met het seizoen van 2018'. "Het is nu belangrijk om het maximale te leren van wat we dit jaar verkeerd hebben gedaan", zei Marchionne. "Gisteravond sprak ik met Dieter Zetsche (CEO van Mercedes) en ondanks dat we meedogenloze concurrenten op het circuit zijn, zijn we vrienden. Hij erkende dat we dit jaar pech hadden en dat de resultaten anders zouden zijn geweest als hetgeen in Azië is gebeurd niet zou zijn gebeurd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS