Formule 1

Fernando Alonso ontkent besloten te hebben tot vertrek Eric Boullier: "Ik vertrouw altijd de bazen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2018 07:06

Het gerucht gaat dat Fernando Alonso een rol speelde in het vertrek van teambaas Eric Boullier bij McLaren. Tegelijkertijd met het vertrek van de Fransman kondigde het team een aanpassing van de managementstructuur aan. In Silverstone werd Alonso gevraagd naar de veranderingen en schoof snel de verhalen van de hand dat hij een rol in het vertrek van Boullier had.



“Ik weet het niet. Ik rij slechts auto’s”, reageerde Alonso. “Als Zak denkt dat er andere mensen nu het werk doen in het team, is dat omdat hij denkt dat dit het beste is om te doen. Ik vertrouw 100% op Zak, ik vertrouwde 100 procent op Eric. Ik vertrouw altijd de bazen, omdat ze altijd degene zijn die alle informatie hebben. We rijden slechts auto’s.”

Wanneer de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 wordt gevraagd of hij de man is die het team leidt, reageert hij ontkennend. “Nee, dat denk ik niet”, zei de Spanjaard. “Maar ik heb waarschijnlijk meer ervaring dan waarschijnlijk alle engineers op de baan. Weet jij het? Mijn race engineer zit in zijn zesde jaar in de Formule 1. Het is mijn 18e jaar.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS