Formule 1

Felipe Massa neemt afscheid met ruzie: "Klagen heeft geen zin"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2017 17:55 • Print artikel

SAO PAULO - Carlos Sainz begrijpt de kritiek van Felipe Massa aan zijn adres niet na kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix. Massa beschuldigde de Renault-coureur ervan dat hij hem opzettelijk belemmerde tijdens het begin van Q3.

Carlos Sainz Renault Grand Prix Brazilië


Massa stelde dat de Spanjaard hem had opgehouden tijdens zijn eerste run in Q3 en dat hij dat bewust deed. Sainz betwist dat en stelt dat hij meer reden heeft om te klagen over oponthoud dan de coureur van Williams.

Sainz gelooft dat het voor beide coureurs beter zou zijn zich te concentreren op de race van zondag op Autodromo Jose Carlos Pace in plaats van op wat er is gebeurd tijdens de kwalificatie, waarbij de Spanjaard net voor zijn Braziliaanse rivaal op de achtste plaats eindigde. "Ik begrijp het niet. Ik begrijp de beschuldigingen en alle problemen niet", zei Sainz. "Misschien interpreteerde hij de situatie verkeerd. Hij zat mij heel vaak in de weg in de vrije trainingen en eenmaal in de kwalificatie. We hadden onze problemen tijdens de vrije trainingen, maar ik zag in de kwalificatie geen enkel probleem behalve dat hij me belemmerde."

"Ik weet dat hij me in bocht vier heeft gehinderd, maar ik weet niet waarom hij zegt dat ik hem heb gehinderd en nog minder dat ik dat doelbewust zou hebben gedaan. Ik denk dat hij beter over zondag kan nadenken omdat we een race van zeventig rondes hebben. Om dan te klagen over één ronde in de kwalificatie heeft geen zin."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS