Formule 1

Carlos Sainz verpest expres kwalificatie Massa voor thuispubliek: "Met opzet! Compleet onacceptabel"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 11 november 2017 20:00 • Print artikel

SAO PAULO - Williams-Mercedes F1-coureur Felipe Massa geeft Renault-coureur Carlos Sainz de schuld dat hij zondag de race niet verder van P10 moet starten. De Braziliaan eindigde het derde kwalificatiedeel als laatste nadat de Spanjaard hem volgens eigen zeggen opzettelijk in de weg had gereden. In Q1 en Q2 noteerde Massa nog een vierde en zevende tijd, maar zondag zal de Braziliaan voor thuispubliek teleurgesteld als tiende van start gaan.

Formule 1 2017 Felipe Massa


"Ik was zo blij met de bolide in Q1 en Q2", blikte Massa terug op het begin van zijn kwalificatie op Interlagos. "Helaas had ik vervolgens in Q3 een rijder, Carlos Sainz, die mijn ronde met opzet verpestte. En dat is echt belachelijk. Als je een fout hebt van de engineer of niet wist dat er een bolide aankwam, dat kan gebeuren. Maar met opzet, nee."

"Ik heb met hem gesproken en ik heb gezegd 'dit keer deed je het expres, je wist dat ik eraan kwam'. En hij antwoordde 'Ja, ik wist het, want jij verpestte gisteren mijn long run'. Ik zei 'kom op man, we zitten in de kwalificatie'. Hij deed het met opzet en dat is compleet onacceptabel."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS