Formule 1

Dromen van onmogelijke droom, maar Renault gaat stappen maken: "Geloof me, dat gaan we"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2017 06:18 • Print artikel

Nico Hulkenberg is ervan overtuigd dat hij de juiste beslissing heeft genomen om over te stappen van Force India naar Renault. Ondanks dat de Hulk dit jaar met het Indiase team een verdienstelijk vierde positie in het constructeurskampioenschap binnenhaalde, denkt Hulkenberg dat het de juiste stap is die zich uiteindelijk gaat uitbetalen. De verwachting is dat de Franse fabrikant behoorlijke stappen gaat maken in 2017. Het team herbouwt het team en de vorige auto was nog door de vorige eigenaar van het team uit Enstone, Lotus ontwikkeld.

Nico Hulkenberg


"“Na mijn lange huwelijk met Force India, had ik het gevoel een nieuwe uitdaging nodig te hebben”", zei de Nederlandssprekende coureur tegenover de officiële site van de Formule 1. “"Alle grappen aan de kant. Ik ben Force India ongelooflijk dankbaar en ben op een hoogtepunt weggegaan. We hadden het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Force India: P4 in het constructeurskampioenschap. Dat voelde bijna als het dromen van de onmogelijke droom en de droom kwam uit! Ondanks dat heb ik het vertrouwen dat het wisselen naar een fabrieksteam voor mij de juiste stap is om nieuw succes te behalen."

"Zowel Renault als ik zijn goede uitdagers met een goed potentieel."” Volgens de Duitser is het dan ook belangrijk dat er fabrieksondersteuning nodig is om voor kampioenschappen te vechten, omdat kleine teams nooit het vermogen en budget hebben om vooraan te racen."

"“Bij Force India waren we ‘beste van de rest’ achter Mercedes, Ferrari en Red Bull. Maar dan toch, hebben we niet de vereisten en pure kracht van de fabrikanten, die de competitie onder andere condities instappen. Bij Force India hebben we van weinig veel gemaakt. De komende jaren bij Renault gaat het om te veranderen van een deelnemer in een echte uitdager. Een die gebruikt maakt van de voordelen als fabrikant op de best mogelijke manier om racesucces van het verleden te behalen. En geloof me, dat gaan we."”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS