Formule 1

"Denk niet dat Helmut teleurgesteld is om Daniel als kampioen te zien, maar hij houdt ook van Max Verstappen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2018 11:33

Daniel Ricciardo heeft een aflopend contract bij Red Bull, maar heeft in tegenstelling tot Max Verstappen nog niet bijgetekend bij de F1-renstal van de energiedrankenfabrikant. Mark Webber zat ooit in dezelfde positie als zijn landgenoot. Leider bij het team en toen er een winnende auto was, kwam Sebastien Vettel. Vervang de namen door Ricciardo en Verstappen en je hebt een soortgelijke situatie. Wie kan de Australische coureur dan ook niet beter adviseren dan zijn landgenoot? Volgens Webber is het allemaal vrij simpel.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

"Het beste wat hij kan doen, denk ik, is Max verslaan", zegt de voormalig coureur tegen het Australische Fox Sports. "Dat is het beste wat Daniel kan doen. Hij doet zijn best om dat te doen. Als hij het wil proberen en het lukt hem in de komende vijf of zes maanden, kijk dan pas naar de opties."

Valtteri Bottas werd vorige winter overgehaald om naar Mercedes te komen om wereldkampioen Nico Rosberg te vervangen. Het team behield hem ondanks een lastig seizoen voor het aankomende jaar. Webber verwacht dat de Zilverenpijlen voor halverwege het jaar geen beslissing gaan nemen.

"Er is een duidelijke link, ze lopen beiden uit hun contract, Daniel is een top-coureur en er is een kans op een wissel", zegt Webber. "Ik denk ook niet dat ze haast hebben met een beslissing. Ze houden Valtteri in de gaten en gaan bekijken hoe hij presteert, waarschijnlijk tot Canada."

Eerder sprak teambaas bij Red Bull, Christian Horner al een voorkeur uit om de line-up te behouden en men bereid is te wachten op Ricciardo. Verstappen tekende al een nieuw contract en blijft tot 2020. De jonge Nederlander wordt bij Red Bull op handen gedragen, ondanks dat hij niet het hele Red Bull-juniorprogramma doorliep.

Horner zei al eerder dat ze het team rond de 20-jarige willen bouwen. Dat betekent volgens de Australiër niet dat Ricciardo zich neer moet leggen bij de nummer 2 status. "Red Bull ondersteunt de coureur die het kampioenschap leidt", aldus de voormalig Red Bull-coureur. "Als het Daniel is, denk is dat hij nog steeds op een goede plek is, omdat hij een Red Bull-product is. Ik denk niet dat Helmut teleurgesteld is om Daniel als kampioen te zien, maar hij houdt ook van Max. Ze zijn beide zijn favoriete jongens. Maar als hij Max verslaat en Red Bull vliegt, waarom zou hij dan vertrekken? Uiteindelijk denk ik dat Dan het niet echt uitmaakt welke kleur de auto heeft. Hij wil gewoon winnen. Dat is waarop hij zich richt en het is lastig om constant te winnen. Die zeges worden niet uitgedeeld. Hij volledig in staat daar toe, maar hij moet zichzelf in de positieve situatie brengen om de kans te krijgen."

Overstappen op Ziggo zakelijk, meer snelheid internet en gratis Formule 1! Nú de eerste drie maanden gratis!

Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Ziggo Zakelijk heeft nú een schitterende aanbieding! Probeer Ziggo Zakelijk eerste 3 maanden gratis

Meer informatie? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS