Formule 1

Worden Max Verstappen en Daniel Ricciardo gelijk behandeld? "Dit is niet wat je wilt horen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2018 11:30 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner roept maar al te graag dat hij zijn team rond Max Verstappen en Daniel Ricciardo wil bouwen. Daarbij zegt de Brit geen onderscheid tussen de coureurs te maken. Aan de andere kant zei de teambaas bij de aankondiging van de contractverlenging van Verstappen dat hij een lange termijn toekomst met de Nederlander wil. Het team zou rond de jonge coureur gebouwd worden.

Verstappen Ricciardo


Het klinkt toch als iets waarover het kamp van Ricciardo zich zorgen moet maken, want aan het einde van 2017 leek er toch enige voorkeur voor de Limburger. Toen er slechts één snellere motor voor Red Bull beschikbaar kwam, werd deze achter in de auto van Verstappen gelegd. Toch zegt de Australiër dat hij zich geen zorgen maakt.

"Dat is niet wat je wilt horen", zegt de goedlachse coureur tegen het Engelse Autosport als hem gevraagd wordt naar de uitspraken van Horner. "Ik heb het niet in de pers gelezen, maar kwam later achter de opmerkingen van Christian. Hij zei: 'kijk, als je de commentaren hebt gezien, het is niet uit zijn verband getrokken, maar ik wilde niet dat het zo over kwam. Ik wil niet dat je zoiets denkt. We vechten voor jullie beiden'. Max kreeg in de laatste races de geüpdate motor. Dat was het enige dat ooit anders was. Maar ik heb er geen zorgen over. Als ik dat deed, had ik er al over gesproken."

De Aussie kreeg de vraag of hij verwacht dat hij en Verstappen in de toekomst gelijk behandeld worden. "Ja dat doe ik. Het is 100 procent eerlijk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS