Formule 1

Daniel Ricciardo wil wereldkampioen worden voordat hij grijs haar heeft: "Bewust van het risico"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 januari 2018 11:31

Red Bull Racing wil graag het contract met Daniel Ricciardo verlengen. Toch heeft de teamgenoot van Max Verstappen geen haast om zijn handtekening onder nieuw contract te zetten. De Australiër wil wereldkampioen Formule 1 worden en daarbij is het vertragen van de onderhandeling met zijn huidige team het risico waard.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen

“Ja, ik ben me ervan bewust dat daar altijd een risico in zit”, zei Ricciardo tegen Racer. “Hoe langer je het laat liggen, als je minder presteert, ben je ook minder gewenst! Maar dat is duidelijk het vertrouwen in mijn aanpak en wat ik ga doen. En ik heb het vertrouwen dat ik presteer.”

De coureur gaat alweer zijn zevende seizoen in en is een van de beste rijders in het veld. Hij twijfelt dan ook niet dat hij het niet voor elkaar krijgt. Toen hij bij Red Bull tekende was het een dominant team, maar sinds zijn komst maakt hij van tijd tot tijd alleen kans op een race-overwinning. “Dus elk jaar telt, maar voor wat mijn prestaties betreft, maak ik me geen zorgen”, laat de Red Bull-coureur. “Het is meer dat ik wereldkampioen wil worden voordat ik grijs haar heb.”

Red Bull heeft opties als Daniel Ricciardo weggaat: "We hebben veel geïnvesteerd"

Daniel Ricciardo onder druk gezet als hij niet bijtekent, of naar Ferrari of Mercedes gaat: "Tweede coureur"

"Daniel Ricciardo moet gaan vechten om zijn plaats bij Red Bull te behouden!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS