Formule 1

Daniel Ricciardo ziet het zonnig in: "We kunnen zeker verbeteren, net zo snel als Ferrari"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juli 2017 06:18 • Print artikel

SILVERSTONE - Daniel Ricciardo meent dat zijn team Red Bull tegen Ferrari kan vechten tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op zaterdag. Tegelijkertijd denkt hij dat de beide Mercedessen nog te snel zijn. Het Mercedes-duo Valtteri Bottas en Lewis Hamilton domineerden immers beide vrije trainingen op vrijdag. Max Verstappen was de snelste Red Bull met zijn vijfde tijd tijdens de tweede vrije training op minder dan drie tienden van een seconde van de Ferrari van Kimi Räikkönen.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix Groot-Brittannië


Ricciardo, die de zesde tijd liet noteren op een seconde van Hamiltons snelste ronde, meent dat Red Bull dit weekeinde gelijkwaardig aan Ferrari kan zijn, zodra het Oostenrijkse team erin slaagt om meer uit zijn auto te halen. "Mercedes was snel vandaag, en normaal gesproken zijn ze sneller in de kwalificatie, dus we laten ze hun ding op het moment doen", zei Ricciardo.

"Maar ik denk dat we qua één-ronde-snelheid we Ferrari kunnen achterhalen en dat zal zich vertalen in een hogere brandstofverbruik. Ik weet dat het gevoel in de auto nog niet is wat het kan zijn, dus er is zeker nog een snellere rondetijd te vinden."

"We kunnen zeker verbeteren ten opzichte van waar we ons nu bevinden. Ik denk dat we vandaag veel hebben geleerd. Op het einde kregen we niet de juiste balans of hadden we niet het juiste gevoel, dus we zullen iets veranderen en een betere auto hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS