Formule 1

Daniel Ricciardo: "Copse, Maggotts, Becketts en Stowe. Dat deel is echt één van het beste in de Formule 1"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 13 juli 2017 14:10 • Print artikel

Na de Grand Prix op de Red Bull Ring in Oostenrijk van afgelopen zondag staat voor dit weekend alweer de volgende F1-race op het programma: de Grand Prix van Engeland op het historische circuit van Silverstone. Voor Red Bull Racing coureur Daniel Ricciardo een speciaal circuit want hier debuteerde de Australiër jaren geleden in de koningsklasse voor het team van HRT. "Vooruitkijkend naar de Britse Grand Prix, ik maakte hier mijn F1-racedebuut op Silverstone dus het zal altijd een speciale baan blijven om die reden", aldus de immer goedlachse Ricciardo. "Ik rij al op Silverstone sinds ik in het Britse F3 kampioenschap reed en ik heb altijd genoten van de snelle bochtencombinaties van Copse, Maggotts, Becketts en Stowe. Dat deel is echt één van het beste in de Formule 1."

Daniel Ricciardo F1

"Dit jaar, met de hogere snelheden, zal Silverstone nog beter zijn. Ik denk dat Copse vol gas zal zijn en als dat zo is zal dat intens zijn. We zullen een hoop G-krachten te verwerken krijgen door de hoge snelheid delen en het zal één van de meest fysieke uitdagingen zijn dit seizoen."

"De Britse fans zijn ook geweldig. We hebben hier in de zinderende hitte gereden, nou ja niet hitte maar voor Engelse begrippen was het heet, maar ook in de regen en hagel en ze komen vroeg in de ochtend en blijven tot laat in de avond. Het zijn echte autosportfans. Ze houden er van en zijn loyaal. Loyaal aan de lokale rijders maar ook blij andere rijders te zien en ons te supporten. Het is een geweldige atmosfeer."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS