Formule 1

Het krachtenveld bij Red Bull: Max Verstappen 2019, Kvyat ook in 2018 bij STR, Gasly in de wachtkamer

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 juli 2017 10:37 • Print artikel

Zoals het er nu naar uitziet blijft Formule 1-coureur Daniil Kvyat ook in 2018 bij het team van Scuderia Toro Rosso. De bazen binnen Red Bull hebben een al een indicatie afgegeven dat ze de optie op Kvyat in zijn contract zullen opvolgen. De Rus had een lastige race in Oostenrijk afgelopen zondag. Met een finish op de laatste plaats nadat hij een drive through penalty kreeg voor zijn aandeel in het incident na de start. Kvyat tikte vlak voor de eerste bocht Fernando Alonso aan die vervolgens Max Verstappen meenam. Beide coureurs moesten de race verlaten, Kvyat kreeg de penalty en worstelde de rest van de Grand Prix op de Red Bull Ring. Verstappen, die zeker tot en met 2019 in de gelederen blijft van Red Bull, bleef wederom puntloos.

Formule 1 2017 Daniil Kvyat


De Rus heeft vier punten in het klassement voor de wereldtitel 2017 uit de eerste negen races. Zijn teamgenoot Carlos Sainz heeft er 29. Sainz zorgde op zijn beurt voor veel ophef tijdens de persconferentie op donderdag. De Spanjaard verkondigde dat het onwaarschijnlijk is dat hij voor een vierde seizoen bij Toro Rosso zou blijven. Maar hij heeft gewoon een contract in 2018 bij het zusterteam van Red Bull Racing.

Red Bull teambaas Christian Horner zei na de race tegen een team van Sky Sports dat Kvyat waarschijnlijk de bevestiging krijgt voor nog een jaar bij Toro Rosso. Op de vraag of de optie op Kvyat was genomen zei Horner: "Nog niet maar ik zie geen scenario waarin dit niet zou gebeuren. Hij heeft tot nu toe een redelijk goed seizoen. Het is waarschijnlijk dat dit wordt opgepikt in de relatief nabije toekomst."

Dit zou betekenen dat er voor de reserverijder van het team, Pierre Gasly voorlopig nog geen F1 stoeltje vrijkomt binnen de Formule 1
Het gebrek aan beweging bij Toro Rosso vloeit voort uit het feit dat bij Red Bull de beide huidige coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen ook in 2018 onder contract staan van het team uit Milton Keynes.

Geruchten deden afgelopen weekend in Oostenrijk de ronde dat Scuderia Ferrari getracht had Verstappen weg te lokken, ook zou de Limburger gevraagd hebben bij zijn huidige team weg te mogen. Horner was snel met dit te ontzenuwen en dat de Nederlander bij Red Bull zit tot en met 2019. “Totale onzin, propaganda”, zei Horner nadat hij in Oostenrijk naar de geruchten werd gevraagd. Of Verstappen vrij is voor het seizoen in 2019? “Nee, hij heeft een contract voor 2019. Na 2019 is hij vrij.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS