Formule 1

Daniel Juncadella keert terug in de DTM: "Ik kom hier met opgeladen batterijen en ben super gemotiveerd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2018 12:01 • Print artikel

In het afscheidsjaar van Mercedes in de DTM, keert naast Pascal Wehrlein ook Daniel Juncadella terug in het kampioenschap. De Spanjaard reed van 2013 tot 2016 voor het automerk, maar stapte toen over naar de Blancpain GT Series. Samen met Wehrlein vervangt Juncadella de naar de Formule E vertrokken Maro Engel en de naar de IndyCar overgestapte Robert Wickens.

null

"Ik kom hier met opgeladen batterijen, super gemotiveerd na een goed transitiejaar, om weer te genieten van racen," zei Juncadella tegen het Amerikaanse Motorsport. "Ik heb veel geleerd en mijzelf teruggevonden, vooral aan het einde. Ik kom hier met de wens om een goed seizoen te realiseren en resultaten te behalen die in het verleden niet voor mij weggelegd waren. We gaan meer actie zien dan in andere jaren en met achttien coureurs op de grid zijn er voor iedereen meer scoringsmogelijkheden."

"Het laatste jaar van Mercedes in de DTM willen we in stijl eindigen en gedag zeggen met een kampioenschap. Mijn hoofddoel is om tenminste een race te winnen en als je dan voor het kampioenschap kan vechten, fantastisch, maar dat hangt van vele factoren af zoals de start van het seizoen. Ik wil doorgaan met het werk om in de toekomst in de Formule E te komen en hopelijk met een maximaal aantal mogelijke races in de Blancpain GT, in aanvulling op de 24 uur van Spa en de NŁrburgring," aldus Daniel Juncadella. Met name de kennis van het DTM-team van Mercedes is de reden dat Juncadella nu terugkeert, zo vertelt het hoofd van Mercedes-AMG Motorsport DTM Ulrich Fritz.

"Daniel kent het team echt goed van de voorgaande jaren en was tijdens de raceweekenden in 2017 aanwezig als test- en reservecoureur," zei Fritz. "Dus hij heeft niet veel tijd nodig om er weer in te komen. Hij kent de auto en de teamleden uit het verleden en heeft geen probleem om zijn plek weer in het team te vinden. Ik heb het vertrouwen dat hij het hele team goed kan ondersteunen met zijn ervaring en snelheid."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS