Formule 1

Dallara klaagt steen en been over de nieuwe Formule 1-regels: "De omgekeerde richting"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2017 17:46 • Print artikel

De bekende engineer en ontwerper Gian Paolo Dallara heeft hevige kritiek op de grote regelverandering in de Formule 1. De man die vele ontwerpen op zijn naam heeft staan geniet, speelt nog een actieve rol in de hoogste klasse van de autosport met haar diensten van Dallara aan het Haas F1 Team. Toch gelooft de Italiaan niet dat de snellere Formule 1-auto’s ook tot beter racen gaan leiden.

Formule 1

“Als een engineer weet ik niet waarom ze besloten hebben om de focus op meer downforce te richten”, reageert Dallara tegen de Italiaanse blogger Leo Turrini. “Technisch maakt dit het bijna onmogelijk om in te halen, omdat niemand in staat is om degene voor hem te volgen. We klagen over een gebrek aan ‘show’ in de F1 en dan gaan we in de omgekeerde richting.” De 80-jarige ontwerper is ook niet te spreken over de overname van de Formule 1 door een Amerikaans bedrijf. De Italiaan denkt dat de cultuur van het bedrijf haaks op dat van de hoogste klasse in de autosport staat.

“Zoals je weet zijn we erg aanwezig in Amerika, waar er op elke manier een obsessie is voor het niveau van competitie”, reageerde Dallara. “Maar de F1 volgt een andere filosofie. Ze hebben zelfs de virtuele safetycar uitgevonden om de gaten te houden tussen de auto’s. Het is bijna een culturele aanvaring. Vraag me niet wat beter is, ik zou een Partizaan zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS