Formule 1

Speciaal voor Carlos Sainz: "Het is een echt privilege dit te ervaren"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 mei 2018 14:01

Het team van Renault Sport One kijkt uit naar de Grand Prix van Spanje. De race die gehouden wordt op het Circuit de Catalunya is behalve voor Max Verstappen ook voor zijn voormalige teamgenoot Carlos Sainz een heel bijzondere. Het is immers zijn thuisrace en de Spanjaard is dan ook zeer gemotiveerd. Deels door het prestige, deels door het publiek. Sainz prijst zich gelukkig en zal zeker proberen zijn prestatie van Bakoe te evenaren of zelfs verbeteren.

2018 Carlos Sainz


Sainz finishte in Azerbeidzjan op P5. De beste prestatie voor Renault sinds de terugkeer van het team op de grid in 2016. Nu staat Spanje zelf voor de deur en de coureur kijkt er erg naar uit laat hij via de website van het team weten. "Voor mij is het de meest speciale Grand Prix van het jaar", zei de Spanjaard. "Het voelt anders dan welke race ook. Waar ik ook ga gedurende het weekend juichen de fans. Het is een echt privilege dit te ervaren. Het is een drukker weekend dan normaal, maar ik geniet ervan. Ik realiseer me dat ik erg gelukkig ben."

Carlos Sainz staat door zijn finish van de laatste Grand Prix op P10 met 13 punten in de stand om de wereldtitel bij de coureurs, teamgenoot Nico Hülkenberg op P7 met 22 punten net voor Max Verstappen die inmiddels is afgezakt naar P8 met 18 punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS