Formule 1

De Spaanse furie Carlos Sainz: "Ik besef dat ik een zeer gelukkig man ben"

Uitgegeven door Bart • 6 mei 2018 07:29

Carlos Sainz jr. kijkt uiteraard uit naar de komende race op de Formule 1-kalender. De Spaanse Renault-coureur heeft op het Circuit de Catalunya een tribune die zijn naam draagt en kent de baan natuurlijk uit zijn hoofd. Zeker na zijn vijfde plaats in Baku zijn de verwachtingen hooggespannen. “Het is de meest speciale Grand Prix van het jaar”, zegt Sainz op F1i.com. “Het is zo anders dan de andere races. Geweldig om een eigen tribune te hebben.”

Carlos Sainz


Sainz jr. reed drie keer eerder de Grand Prix van Spanje en noteerde in de Toro Rosso de negende, zesde en zevende plaats. “Alle edities waren speciaal en ik heb al goede resultaten neergezet. De steun van de fans geeft me een extra boost. Ik hoop de lijn van dit seizoen en de resultaten eerder in Barcelona voort te kunnen zetten.”

Sainz kent de baan goed, maar dat geldt eigenlijk voor alle coureurs. De wintertests zijn in Barcelona, waardoor alle rijders veel track time hebben gehad. “Het is voor mij een drukker weekend, maar daar geniet ik ook van. Dan besef ik dat ik een zeer gelukkig man ben. Iedereen juicht voor me, dat is zeer speciaal om mee te maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS