Dakar

De Russen verslaan de Nederlanders! Eindzege voor Nikolaev en Kamaz, Gerard de Rooy derde in Dakar 2017

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 januari 2017 17:05 • Print artikel

Eduard Nikolaev heeft ook de twaalfde en laatste etappe gewonnen van de Dakar 2017. Hiermee behaalt hij ook de eindzege in de moeilijkste rally ter wereld. Landgenoot en net als Nikolaev een Kamaz-coureur, miste de overwinning op 33 seconden. De derde plaats in het dagklassement is voor Siarhei Viazovich, met 44 seconden achterstand op meervoudig etappe winnaar Nikolaev. Peter Versluis met zijn MAN, viel net buiten de ereplaatsen van de etappe, met een tijd van één minuut en negen seconde tekende hij voor de vierde plaats.

Dakar 2017 Peter Versluis MAN


Gerard de Rooy, die voor de onmogelijke opgave stond een achterstand van iets minder dan 40 minuten goed te maken, raasde de finish over als achtste met twee minuten en 21 seconden achterstand. Dit verschil was te groot en de afstand te kort, om in de etappe van Río Cuarto naar Buenos Aires, een voordeel eruit te kunnen slepen.

Prolongatie van zijn titel zat er niet in voor de Petronas Team De Rooy Iveco kopman. De Rus Nikolaev wint de Dakar 2017 bij de trucks, net als in 2013, met Dmitry Sotnikov als tweede op achttien minuten en 58 seconden. De Rooy staat 41 minuten en negentien seconden achter de winnende Rus, met de derde plaats als eindnotering. Wuf van Ginkel sloot met een achterstand van twee minuten en 40 seconden, de top tien af met de tiende plaats in deze etappe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS