Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Buemi heerst tijdens ePrix in Monaco, Robin Frijns valt terug naar P12

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 13 mei 2017 18:24 • Print artikel

MONACO - Sebastien Buemi deed uitstekende zaken tijdens de ePrix van Monaco. De kampioenschapsleider van de Formule E schreef de wedstrijd in het prinsdom op zijn naam. Robin Frijns kende tot de slotronde een prima race, maar viel toen helaas terug van de achtste naar de twaalfde positie.

Robin Frijns

Buemi had zijn Renault e.Dams tijdens de kwalificatie naar poleposition gereden. Na de start van de race gaf hij deze koppositie niet meer uit handen. De Zwitser bouwde een flinke voorsprong naar Di Grassi op, maar de echte spanning ontspon zich achter hen in de strijd om de derde stek. Nelsinho Piquet werd op de hielen gezeten door Jean-Éric Vergne. De Fransman probeerde in de 21e ronde de Braziliaan te passeren in de Nouvelle Chicane, maar daar ging het mis. Vergne crashte in de vangrails en voor hem was het einde oefening.

De Safety Car werd naar buiten gestuurd en de coureurs besloten dat dit het moment was om van wagen te wisselen. Na de herstart wijzigde er aan kop van het veld niets, al was Nick Heidfeld tijdens de pitstop nog wel Piquet te slim af en klom hierdoor op naar de derde positie. In de tweede wagen had Buemi meer moeite om het gat dat hij naar Di Grassi had opgebouwd te consolideren en de Braziliaan kwam zienderogen dichterbij. Tot een inhaalpoging kwam het helaas voor hem niet meer en Buemi kwam als eerste over de streep en won hiermee voor de vierde keer in vijf races. Op het podium werd hij vergezeld door Di Grassi en Heidfeld.

Robin Frijns klom na een prima start van een dertiende positie op naar plek negen en schoof daarna door de uitvalbeurt van Sam Bird zelfs op naar plek acht. Helaas viel de Nederlander in de laatste ronde terug naar P12.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS