Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Robin Frijns bevestigt dat hij rijdt in Monaco: "Het maakt niet uit, ik laat het gebeuren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 mei 2017 22:12 • Print artikel

Robin Frijns gaat racen in de Monaco ePrix op zaterdag, zo bevestigde de Limburgse autocoureur. Ondanks dat hij nog met de naweeën kampt van een knieblessure. Zijn team Andretti Autosport nam Alexander Sims mee als reserve, omdat de Limburger een blessure had opgelopen tijdens een training.

Robin Frijns


De Nederlander mistte de openingsrace van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Monza, maar was weer aanwezig tijdens de Sprint Series op Brands Hatch van afgelopen weekend, waar Frijns een podium uit het vuur sleepte. Omdat de Formule E van de coureurs een wissel van de auto vraagt, maakte zijn team zich zorgen dat de blessure een probleem kon opleveren. De reden dat Andretti Autosport Sims meegenomen heeft, is dat een wissel in de Audi R8 LMS Ultra totaal anders is dan in de Formule E. Ondanks dat het de Nederlander tijdens de training nog niet lukte om van auto te wisselen, zegt hij dus wel te rijden.

“Het maakt niet uit, ik laat het gebeuren”, vertelde Frijns over de wissel tegen het Engelse Autosport. “Bij het uit de auto springen voelde ik meer pijn, dan toen ik er in sprong, maar gezien de prestatie heeft het geen invloed. Ik voel me klaar. Ik heb nog steeds dezelfde snelheid, ik voelde niks in de race. Het enige kleine probleem is de pitstop, maar ik ga een manier vinden als ik dat nodig heb.” Tijdens een Formule E-race heeft de coureur een minimumtijd van het inkomen van de pitstraat tot het er weer uitrijden. Over het algemeen hebben de coureurs voldoende tijd en zitten ze te wachten tot ze weer uit de pitbox mogen vertrekken.

“Ik heb meestal vier seconden reserve”, legde Frijns uit. "Dat betekent dat de Nederlander voldoende tijd heeft. “Na een aantal dagen ging ik elke dag naar de fysio”, aldus de coureur. “Ik wilde de Formule E doen, maar ik wil ook klaar zijn voor de GT. Dat was ik.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS