Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Renger van der Zande over de test in Daytona: "Als coureur stop je nooit met leren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 december 2016 06:19 • Print artikel

Daytona Beach, Florida - Renger van der Zande heeft in de voorbereiding op het IMSA WeatherTech Sportscar kampioenschap 2017, de eerste officiŽle test afgerond. De Nederlandse coureur die een onder contract staat bij VISIT FLORIDA Racing team, heeft samen met teamgenoot Marc Goossens getest op het befaamde Daytona International Speedway afgelopen week. Van der Zande zal in 2017 samen met Goossens racen in de nieuwe Riley Mk.30 aangedreven met een 4.2-liter V8 Gibson krachtbron.

Renger van der Zande IMSA WeatherTech Sportscar Visit Florida


Het team uit Florida is bezig de nieuwe bolide te prepareren voor het aanstaande seizoen en daar is men erg tevreden. "We hebben wat elektronische problemen en de normale dingetjes die horen bij een nieuwe auto, daar maak ik me niet druk om", zegt de ervaren Belg Marc Goossens. "We werken ons programma af en doen wat nodig is met deze gloednieuwe auto. Ik ben niet bang voor grote verschillen in rondetijden, er is nog de mogelijkheid om meer mechanische grip te krijgen."

De 30-jarige Van der Zande haakt hierop in: "We kunnen goed samenwerken en elkaar feedback geven. We spreken dezelfde taal en hebben plezier en we delen de informatie om de auto nog beter te maken. Het is een geweldig project, als coureur stop je nooit met leren en met dit project krijg ik veel ervaring."

VISIT Florida keert terug naar Daytona voor de jaarlijkse Roar Before the 24 Hours testdagen. Dit is het eerste evenement waar de fans hun favorieten kunnen zien in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship./Door Mitchell Koolen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS