Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Evolutie brengt revolutie voor de dichte DeltaWing + FOTO’S

Uitgegeven door Johan Vis • 16 maart 2013 17:06

SEBRING – Het kon wellicht niet uitblijven voor de roemruchte DeltaWing, nadat deze vorig jaar zijn debuut maakte in de wereld, want de eerste foto’s van de dichte of coupe versie van de DeltaWing zijn dan eindelijk wereldkundig gemaakt op het circuit van Sebring, wat gelegen ligt op een voormalig vliegveld, net als het F1-circuit van Silverstone. Het grootste verschil is natuurlijk direct te zien aan de nieuwe DeltaWing, het dak. Maar er is meer dan het oog ziet en wat nieuw is aan deze revolutionaire racewagen.

DeltaWing 2013
Zo zijn er naast het nieuw dak, nog meer nieuwe onderdelen en elementen toegevoegd aan de DeltaWing. Zo is de nieuws ook lager dan de open-versie, en zijn er nog paar kleine aanpassingen geweest, om zo wellicht al in 2014 in de LMP1 klasse uit te komen. Toch zal het publiek niet zo lang moeten wachten op het debuut, want dit jaar zal hij al te bewonderen zijn tijdens de Amerikaanse Le Mans Series, wellicht al in mei als men het circuit van Laguna Seca aan doet.

DeltaWing 2013
“Als het seizoen verder gaat, zullen wij ons nieuwe chassis met de 2014 regelementen, nieuwe motor steeds verder ontwikkelingen in ons programma”, zegt Dr. Don Panoz, partner van DeltaWing Racing Cars. “En als we het laatste gedeelte zullen naderen van het seizoen, zullen we wellicht in staat zijn om zelfs voor het podium te strijden”.

Verder zal de coureur in de coupé versie meer in het midden zitten van de cockpit, zoals te vergelijken is met de McLaren F1 straatwagen, in plaats van links of rechts.

“We hebben de coureur meer naar het midden verplaatst in deze versie dan de open versie”, zegt Simon Marshall, Elan engineer. “Het is best voor ons om de coureur daar te plaatsen, zeker om hem te beschermen. Daarnaast is het ook goed voor het zichtveld van de coureur”.

De ‘oude’ DeltaWing zal komend weekend zijn debuut maken in de LMP1 klasse van de ALMS met als coureurs Andy Meyrick en Olivier Pla. Maar ook de nieuwe twee liter motor van Mazda in de DeltaWing zal zijn vuurproef krijgen op het snelle betonnen circuit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS