Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

CRASH 24H of Daytona: DeltaWing knalt vol op stilstaande bolide team Renger van der Zande + VIDEO

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 januari 2016 10:28 • Print artikel

De Rolex 24 Hours of Daytona verliep voor Renger van der Zande en zijn team Starworks Motorsport anders dan verwacht. Ze waren steady in de race bezig, toen Chris Cumming, de ‘zilveren’ piloot spinde en midden op de baan tot stilstand kwam. Hij kreeg de racewagen niet meteen aan de praat. Andy Meyrick klapte met de spectaculaire DeltaWing (waar onder andere ook Katherine Legge aan boord ) snoeihard in de Starworks auto. Weer pech voor de DeltaWing en op dat moment einde oefening voor Starwoks Motorsportop, na drie uur en 44 minuten en 115 raceronden.

24 Hours of Daytona Florida

“De doelstelling is om toch punten binnen te halen voor het Amerikaans Endurance kampioenschap. Het betekent dat Popow heel veel uur moet rijden vanwege de verplichte verdeling in rijtijd, tussen gouden en zilveren rijders in het team. Cumming is namelijk OUT met een hersenschudding, maar het is wel zuur”, zei Renger van der Zande tegen RaceXpress.nl. De auto is wel weer opgelapt en is doorgegaan met iets van 44 ronden achterstand. In de stint die Van der Zande nu rijdt, is hij ondanks een niet perfecte bolide, qua rondetijden één van de snelste in zijn PC-klasse.Gratis verzenden


De leukste deals! Keuze uit meer dan 200 verschillende producten! Nú Speciale actie; Profiteer VANDAAG van GRATIS VERZENDING!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS