Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

American Dream: Jeroen Bleekemolen ook in 2016 met de Dodge Viper in Amerika

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 oktober 2015 09:43 • Print artikel

Jeroen Bleekemolen rijdt ook in 2016 in de GT Daytona-competitie. Waarmee de Aerdenhouter voor het derde jaar op rij met Ben Keating start in de Dodge Viper GT3-R in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Jeroen Bleekemolen Dodge Viper GT3-R ook in 2016 in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship

De twee coureurs hebben al diverse races in dit kampioenshap op hun naam geschreven en hopen ook op succes in 2016. Komend seizoen zijn de algemene regels van de FIA GT3 van toepassing, waardoor diverse nieuwe teams worden verwacht in het GTD-veld. Jeroen Bleekemolen reageert op het nieuwe seizoen met de Viper: “Ik denk dat de stap naar de GT3 fantastisch is. Deze auto’s racen over de hele wereld, dus er is genoeg data om naar te kijken voor de balance of performance. Van mijn eigen ervaring met de GT3-kampioenschappen in Europa, weet ik ook hoe dicht de meeste auto’s het afgelopen jaar bij elkaar zaten. Het aantal auto’s gaat ook ongelofelijk zijn, er is genoeg interesse van over de wereld om zich bij ons te voegen.”

Wat betreft zijn doelstellingen voor het aankomende seizoen is de Nederlander duidelijk: “Ik ga dit seizoen echt in om kampioen te worden. Ik weet dat als alles samenvalt, we kunnen winnen. Tegelijkertijd hoop ik wat van de klassieke enduranceraces te winnen die we gedurende het seizoen hebben, startende met Daytona. Ik geef alles wat ik kan om dit jaar wat grote overwinningen te pakken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS