Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

24H Daytona: Barbosa zet hagelnieuwe Cadillac op pole in Rolex 24Uur van Daytona, Ford heerst in GTLM

Uitgegeven door Nick van den Berg • 27 januari 2017 12:32 • Print artikel

De hagelnieuwe Action Express Cadillacs HPi’s staan komend weekend op pole in de 24 uur van Daytona. Joao Barbosa zette de Mustang Sampling auto op pole in een tijd van 1:36:903. De Portugees deelt de auto met Filipe Albuquerque en Christian Fittipaldi. Teamgenoot Dan Cameron zette de Whelen Cadillac op een tweede stek en gaf zeven honderdste toe. Rebellion staat met hun gloednieuwe Oreca 09 op de derde plek net voor de Konica Minolta Cadillac van onder andere de gebroeders Taylor. Beide groene Patron ESM bolides, met onder meer kersvers Bruno Senna achter het stuur, staan daarachter. De Riley met onder andere Renger van der Zande aan het stuur is terug te vinden op een elfde startpositie bij de prototypes. De DragonSpeed Oreca nam niet deel aan de kwalificatie: bij dit team moet het chassis worden gewisseld, nadat Loïc Duval in de vrije training van vanmorgen hard de muur in ging.

24 Hours of Daytona

Bij PC klasse rijden er dit jaar slechts vijf auto’s mee in Daytona. James French in de Performance Tech-auto met een tijd van 1:42,559 minuten het snelst in de klasse. Daarachter eindigde Johnny Mowlem in de nummer 26-BAR1-Motorsport-auto als tweede, voor Buddy Rice in de zusterauto met nummer 20.

In de GTLM klasse is het momenteel Ford dat de klok slaat. De Amerikanen beginnen pas aan hun tweede seizoen met de Ford GTE maar lijken qua snelheid oppermachtig op Daytona. De eerste drie fabrieksauto’s pakken de eerste drie plaatsen in de GTLM klasse. Voormalig DTM coureur Joey Hand pakte met de #66 auto de pole en de snelste tijd van 1:43:473. Daarachter zijn het de #67 en de #68 auto’s. Risi Competizione is met de Ferrari 488 van onder meer Giancarlo Fisichella de ‘best of the rest’. Porsche staat op posities vijf en acht, terwijl de Corvettes op posities zeven en negen terug te vinden zijn. Nicky Catsburg kwam met zijn team RLL namens BMW niet verder dan een laatste positie in de klasse.

Sinds lange tijd stond er weer een Ferrari bovenaan in de GTD klasse op Daytona. Alessandro Pier Guidi zette een 1:47:099 op de klokken met de Spirit of Race Ferrari 488 GT3. Landgenoot Alessandro Balzan completeerde een Ferrari eerste startij in de GTD klasse met de Scuderia Corsa Ferrari gaf de Italiaan achttien duizendste toe op Pier Guidi. Jeroen Bleekemolen start met Riley Mercedes AMG vanaf de negentiende positie vanuit de GTD klasse.

De Rolex 24 Daytona start morgenavond om 20:30 Nederlandse tijd!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS